Když se blogerka zamiluje

Paradoxně zrovna já jsem nikdy na lásku na první pohled nevěřila. Ale jen do té doby, než jsem poprvé pohlédla do tvých nádherných zelených očí. Nikdy nezapomenu, jak jsi vystoupil z auta. Očima sis mě hned našel. A od té doby se naše cesty již nikdy nerozdělily.

Od toho okamžiku jsme byli nerozluční. Když jsme nemohli být spolu, oběma se nám stýskalo. Od první společné noci jsem věděla, že jsi ten nejlepší na světě. Už tehdy mezi námi fungovala jakási telepatie, které druzí nerozumí.

   Nikdy mě nikdo nemiloval jako ty. Nikdy. Nekladeš si podmínky. Bereš mě takovou, jaká jsem. Nevadí ti, když jsem po ránu rozcuchaná, opuchlá a pomačkaná. Polibek do tebe dostanu vždy a pokaždé cítím, jak jsi šťastný, že mě máš.

   Snášíš moji náladovost. Jsi trpělivý. Jen nesnášíš, když pláču. To si nevíš rady a nejraději bys utekl a vrátil se, až budu zase bez slz v očích.

  Nehledíš na to, jestli mám na sobě nové šaty, nebo ošuntělé džíny. Je ti fuk, jestli jsem namalovaná, či nikoli. Neřešíš, když mám mastné vlasy. Nezáleží ti na tom, kolik mám v peněžence a jak moc jsem zplundrovala konto.

    Rád mě pozoruješ, když se koupu. Vím, jak rád by sis za mnou do té vany vlezl. Ale víš moc dobře, že to nechci a už mi to ani nezkoušíš navrhovat. Jen se na mě díváš. Nikdo se na mě nedívá tak jako ty.

   Nikdy mi neskáčeš do řeči. Umíš trpělivě naslouchat. Můžu mluvit, jak dlouho chci a je úplně jedno co. Můžu ti říct úplně všechno.

   Cítím se s tebou bezpečně. Chráníš mě a nikdy bys nedovolil, aby mi někdo ublížil.

   Ale zároveň jsi ke všem velmi přátelský. Kamarádky mi tě závidí.

   Vědí, čím sis prošel…už je to dlouho, kolik? Pět let?

   Tenkrát jsi vážně onemocněl. Já jsem hned od začátku věděla, že se něco děje hrozného. Všichni mě odbývali, že jsem paranoidní. Ale když už tvé bolesti zesílily a tys už skoro ani nemohl chodit, humor všechny přešel. Konečně se mi podařilo dostat tě k lékaři. Ach, to martyrium. Těch vyplakaných slz. Těch odběrů, injekcí, rentgenů a vyšetření, co jsi absolvoval. Léků nesmyslně nasazovaných v zoufalé snaze udělat alespoň něco. Za to cévkování jsi se mnou chvíli nemluvil. Nikdo si s tebou nevěděl rady. A ty ses ztrácel před očima. To středeční odpoledne jsem si byla jistá, že tě ztratím navždy. Ale asi máš spolehlivého anděla strážného. Ten den jsem dostala typ na lékaře specialistu, který ti jako poslední mohl pomoci. Vzal tě ještě týž den.

   Když tě uviděl, hned ode dveří vyslovil diagnózu. Zánět mozkových blan! Udělalo se mi nevolno. Tohle jsem přece té mladé doktorce říkala hned na začátku a ta mě odbyla tím, že to vypadá jinak. Ještě neměla ty správné zkušenosti. Doktor nám hned na rovinu řekl, že jsme přišli pět minut po dvanácté. A že hodně záleží na tobě, jak se s tím popereš.

   Byl jsi úžasný. Silný bojovník. Začala se ti vracet dobrá nálada a za pár týdnů jsi byl zase v kondici. Pan doktor však varoval před přehnaným optimismem. A do roka a do dne jsem pochopila proč.

  Měl jsi tehdy výbornou náladu. Vypadal jsi šťastný. Najednou se ti z ničeho nic podlomily nohy a ty ses nemohl zvednout. Ležel jsi na zemi a díval ses vyděšeně. A začal ses nekontrolovatelně třást. Hladila jsem tě a nevěděla, co dělat. Třes pomalu ustával. Pořád jsi byl mimo, ale už ses mohl alespoň trochu pohnout. A najednou se to stalo. Rozšířily se ti oči leknutím. Povolily ti svaly a ty ses nekontrolovatelně pomočil. Byl jsi v šoku. Já taky. Musela jsem tě uklidňovat, že o nic nejde, ale stud ti nedovolil podívat se mi do očí. Tak moc ses za to hanbil.

   Hned jsem volala tvému lékaři. Naštěstí byl na příjmu. Epilepsie. Následek zánětu. Musela jsem ti dát kafe. Ty ho nepiješ, nechutná ti, ale tu trochu jsem do tebe dostat musela. Hned druhý den tě chtěl doktor vidět.

   Těch záchvatů přišlo víc. Pokaždé hrozně trpíš a já jsem s tebou. Prášky už budeš brát do konce života a já zavírám oči před vedlejšími účinky těch malých bílých pilulek.

   Vždy se přede mnou stydíš, když to na tebe přijde. Jsi vylekaný a stydíš se. Uklidňuji tě, že je to zbytečné. Mám tě přece ráda! Tohle není nic, co by mě mělo od tebe nějak oddálit.

  Na konci května budeme mít výročí, kdy jsme se poprvé setkali. Je to už šest let. A já již nyní přemýšlím, jakým dárkem tě potěšit. Jak ti alespoň zlomkem vrátit všechnu tvou lásku, náklonnost, přejícnost a velkorysost. Chci ti gestem ukázat, co pro mě znamenáš a jak jsi pro mě v životě důležitý.

   Je to těžké. Nestojíš ani o moderní techniku, ani o oblečení. Ze sportu tě baví akorát běhání a všechny míčové sporty. Pořídit ti nějaký míč by však bylo  nošení dříví do lesa. Jediné co tě skutečně za všech okolností zaujme, je jídlo.

   Jakékoli množství a cokoli. Nejsi vybíravý. Sníš skutečně vše. Až mám občas strach o tvou slinivku, která tě taky zlobí. To víš, už nejsi nejmladší. Nesmíš na to zapomínat.

   Ale já něco vymyslím. Chci, aby věděl, že jsi ten nejbáječnější mužský na světě.

 

   Krásné výročí, můj nejmilejší Bingoušku. Můj podivuhodný psí příteli.

Autor: Lenka Chromá | čtvrtek 15.5.2014 12:13 | karma článku: 27,35 | přečteno: 1839x
  • Další články autora

Lenka Chromá

Když vám umře psí kamarád

zhasne vám slunce v duši, zastaví se čas a pohltí vás nekonečná bolest. Hlavou vám proběhne celý váš společný život a znovu prožíváte nejkrásnější momenty vašeho přátelství. Jenže mě během jediného měsíce odešli oba psí přátelé.

10.9.2018 v 9:30 | Karma: 32,38 | Přečteno: 1237x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Chromá

Nekuřte?!

Můj tatínek před pár měsíci zemřel na rakovinu plic a to i přesto, že již několik let nekouřil. Koho zažalovat za jeho zbytečnou smrt? Výrobce cigaret? Protože v minulosti kouřil? Nebo autory z mého pohledu lživé kampaně, kteří se

13.1.2016 v 13:08 | Karma: 36,93 | Přečteno: 2739x | Diskuse| Společnost

Lenka Chromá

My, oh Máj! (fotomatiné)

My, oh Máj! Jarní píseň bez zpěvů a tanců, aneb můj první nesmělý pokus o fotopíseň a dlouhý perex...

13.5.2015 v 9:08 | Karma: 19,04 | Přečteno: 798x | Diskuse| Fotoblogy

Lenka Chromá

Aféra s pokličkou

„To maso nemůžu dusit, protože nemám k pánvi pokličku,“ vysvětloval mi jak malé holce. „Ale můžeš,“ oponovala jsem automaticky. „Bez pokličky nic dusit nemůžeš. Víš, co je to dušení?“ odpověděl s pocitem, že mě má na lopatkách. Neměl.

9.4.2015 v 12:33 | Karma: 22,14 | Přečteno: 1991x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Chromá

Poslední

... ještě jednou, naposledy...

7.4.2015 v 13:10 | Karma: 15,44 | Přečteno: 964x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Německu zemřeli dva pobodaní Ukrajinci. Policie podezírá 57letého Rusa

28. dubna 2024  15:28

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee byli v sobotu večer nalezeni dva...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3024x
Jsem sama sebou a mohu to kdykoli měnit:-)