Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu humoru neškodí.

 

 Jesprávné strašit komunistama.

Anobyla to neskutečná hrůza! Každej musel do práce a to si ještěmohl vybírat, zda přijme práci, kde se upíše třeba na 10 let aoni mu dají podnikový byt nebo nenávratnou půjčku na stavburodinného domku. Například jistota, že pokud budu makat aneudělám průser, budu mít práci třeba až do penze, lidineskutečně deptala.

Neskutečnénásilí bylo pácháno na nemocných. Místo, aby byl vybíránregulační poplatek u lékaře a poté v lékárně včetně tučnéhodoplatku jako v každé demokratické společnosti za léky, odbylipacienta tím, že za jeden recept musel zaplatit jen jednu korunu.

Aco teprve vnucování sociálních jistot, že po odpracování 40let má člověk právo na penzi. Ženský si vybrečely oči dokrvava, když odcházely do důchodu po porození dvou dětí již v55. letech. Kolik lidí tenkrát snilo o tom, aby mohli dělat o 10 -15 let déle. Pooperacích se dělo lidem také bezpráví. Zpravidla 6 týdnů sečlověk zotavoval v nemocnici a poté doma. Vůbec mu nebylo dopřánosladkého pocitu hrůzy, zda ho po návratu do práce hnednepropustí. A co teprve když Vás do půl roku po operaci poslalido lázní. A ti komunističní tyrani nám nedali žádnou možnostfinanční spoluúčasti. Ne přátelé, nedali nám možnostzaplatit si ani třetinu.  Byloto opravdu děsivé a devastující období našich dějin. Z lidí ahlavně dětí se stala bez

1 0
možnosti

I45v78o 35Ž57á95č70e46k

1. 2. 2013 23:11

Ano, byla to perfektní lékařská péče, když některých drahých léků a přístrojů nebylo dost pro všechny a lékaři museli vybírat, koho vyléčí a koho nechají zhebnout. Jedním z hlavních kritérií při tomto rozhodování (samozřejmě když pominenme zásluhy na budování socialismu) byl věk.

Mému otci nedávno, v jeho 76 letech, zjistili rakovinu prostaty a vyléčili ho ozařováním, což je dost nákladná záležitost. Za bolševika by takovou léčbu v takovém věku dopřáli možná nějakému okresnímu tajemníkovi.

0 0
možnosti
Foto

Proč hned takový horror. Jistě jste si všimli, že se chodí jako po špičkách, okolo dobrých a správných věcí, uzákoněných za komunizmu. Bezplatné školství, zdravotní péče, důchodové zabezpečení. Jeden by předpokládal, že právě moderní společnost s lepším společenským systémem, tyto základní  pilíře převezme a ještě vylepší.. A pokud toto nová společnost likviduje, tak definitivně kráčí špatným směrem a v budoucnu nedopadne dobře.

Celý tento blázinec bohužel, přinesla nenažranost po penězích.

1 0
možnosti

I84v21o 31Ž63á94č48e36k

1. 2. 2013 19:12

A když dovolíte, na které planetě žijete? Já jsem na toto téma narazil jen ve scifi románech (Isaac Asimov: Oblázek na obloze), v realitě nikdy.

0 0
možnosti

Zatím jde pouze o fikci, nebo snad fiktivní vizi do budoucna...Vás neděsí, jak někteří politici uvažují? A když jsem slyšela o tom šíleném japonském politikovi, který víceméně v podobném duchu dával doporučení, jak by se disciplinovaní lidé měli chovat ke své zemi...

1 0
možnosti

Zatim trochu jako sci-fi. Za par roku, kdyz posununete vek o predpokladanych deset roku, budete na svem.

1 0
možnosti

I73v67o 25Ž43á16č24e57k

1. 2. 2013 19:14

Zatím si důchodce volíme za prezidenty, takž o co jde?

0 0
možnosti

V Japonsku už podobné téma jistý kontroverzní ministr načal...zatím je za blázna...

2 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3024x
Jsem sama sebou a mohu to kdykoli měnit:-)